Skip links

Pootaardappelen

De pootaardappelen van Kouters aardappelhandel zijn verkrijgbaar in verschillende rassen. Van vroeg afrijpende tot middelvroeg afrijpende en laat afrijpende rassen. Welk soort u kiest hangt dus af van het moment dat u wilt oogsten.

Wat de levertijd betreft kunnen wij u al pootaardappelen leveren vanaf ongeveer eind januari. Al is dit wel afhankelijk van weersinvloeden zoals de mate van vorst. Over het algemeen zijn onze poortaardappelen leverbaar tot eind april.

Vroeg en middenvroege rassen

Een vroeg ras kenmerkt zich door de relatief korte groeiperiode, het kan al na ongeveer 80 tot 100 dagen geoogst kan worden. Dit wordt vaak al gedaan voordat de aardappel volledig rijp is. Afhankelijk van de omstandigheden waaronder u de aardappelen poot, kan dit uiteraard nog iets vroeger of juist iets later zijn. Bij de midden vroege rassen is de tijd tot oogsten ongeveer 100 tot 120 dagen. Wij adviseren u graag over de beste keuze op dit moment.

Late rassen

Een laat ras heeft een tot wel 1,5 keer zo lange groeitijd als de vroege rassen. Bij deze rassen duurt het dan ook circa 110 tot 140 dagen voordat de aardappelen geoogst kunnen worden.

De late rassen aardappelen worden ook wel de echte bewaaraardappelen genoemd. Door de langere groeiperiode is de aardappel namelijk wat sterker. U kunt ze dan ook veel langer en beter bewaren, soms zelfs de gehele winterperiode.

Kiemzakken

Onze aardappelen zijn geschikt voor het gebruik in kiemzakken. In dit soort zakken kunnen de aardappelen alvast in een lichte, vorstvrije omgeving uitlopen. Het pootgoed vormt zo spruiten en witte kiemen. Dit versnelt het proces van poten tot oogsten aanzienlijk.

Benieuwd naar de beschikbare soorten en rassen?

Wij bieden dus een ruim en divers assortiment aan pootaardappelen. Informeer naar de op dit moment verkrijgbare rassen bij Kouters Aardappelhandel. Van vroeg tot laat, of biologisch. Wat u ook wilt, wij zijn de nummer 1 in aardappelen.

Neem contact met ons op
8.400.000
Aardappelen per week
34
Exportlanden
8900
Zakken per week
1100
Tevreden klanten wereldwijd