Skip links

Consumptieaarappelen

Consumptieaardappelen zijn er in vele soorten en maten. Doordat Kouters samenwerkt met veel lokale telers kunnen we altijd de beste kwaliteit bieden. Consumptieaardappelen kunnen namelijk op allerlei manieren worden verwerkt. Van de “normale” gekookte aardappel tot verwerkingen als aardappelchips, salades of rösti. Het formaat variërend van 40mm tot 70mm is vaak bepalend voor het type waar hij onder valt. Daarnaast maken we onderscheid tussen blankschil en roodschil aardappelen. We hoeven u niet uit te leggen hoe u deze twee soorten van elkaar kunt onderscheiden.

Blankschil

Blankschil aardappelen kenmerken zich zoals de naam al doet vermoeden door de blanke ofwel gele schil. Dit is de aardappel zoals velen hem kennen. Het klassieke bintje, de melody of de milva behoren tot dit type aardappel. Afhankelijk van het aanbod bieden wij diverse soorten blankschil aardappelen aan. Informeer naar de mogelijkheden.

Roodschil

Rode aardappelen kenmerken zich door de vaak dunnere rode schil aan de buitenzijde. Vaak zijn ze ook iets kleiner en witkleurig van binnen. Een bekend ras binnen de roodschil soorten is de bildstar of roseval. Daarnaast bieden wij ook de Mozart en Camel aan. Afhankelijk van het aanbod bieden wij diverse soorten roodschil aardappelen aan. Informeer naar de mogelijkheden.

8.400.000
Aardappelen per week
34
Exportlanden
8900
Zakken per week
1100
Tevreden klanten wereldwijd